Kezdőlap » Új helyszínen a Bánkitó!

Új helyszínen a Bánkitó!

by Dávid

Idén új területen valósul meg a Bánkitó Fesztivál egy része. A szervezők búcsút intenek a Tábornak, és egy tágasabb helyszín felé veszik az irányt, tele friss, izgalmas lehetőségekkel. A tó körül minden marad a régi, sőt készültek néhány meglepetéssel is, a Tószínpad pedig már várja a fő fellépőket.

“Tudjuk, hogy közel állt a szívetekhez a Tábor (nekünk is). Megvoltak már ott a bejáratott spotok és rengeteg szép emlék (nekünk is). De most rajtunk kívül álló körülmények miatt költöznünk kell (nektek is). Amikor eldöntöttük, hogy a tudathasadás lesz az idei fesztivál témája, még nem tudtuk, hogy biztosan el kell hagynunk a Tábort, pedig ennek a változásnak a feldolgozása is szépen beleillik a tematikába. Az új helyszínen egyszerre fedezünk fel eddig ismeretlen világokat és térünk vissza a gyökereinkhez. Ez a régi vasúti terület (az ős-ősbánkosok már járhattak itt), sokkal közelebb a tóhoz, így véget érnek a hosszú séták a sötétben, és a dombmászások is.”

A terület elég nagy ahhoz, hogy minden, ami eddig a Táborban volt, teret kapjon, sőt: a szervezők létrehozták a Sátoralja-új-hely kempinget is, ahol a klasszikus saját sátrakban való kempingezés mellett kétféle, előre felállított szállásból is választhatnak a fesztiválozók. Bővebb infó és jegyek április 18. csütörtök déltől lesznek elérhetők a fesztivál weboldalán és social media csatornáin. 

Az Auróra a régi bánki vasútállomást veszi be, mely napközben tökéletes helyszín alkotói workshopokhoz, éjszaka pedig élőzenei házibulivá változik. Nem messze innen, a fák ölelésében helyezkedik el a fesztivál legújabb zenei helyszíne, a Zene Háza színpad, ahol kora estétől hajnalig nagy kedvencek és feltörekvő zenészek intim, természetközeli környezetben lesznek hallhatók – összhangban a Zene Háza missziójával is.

Ha valaki megszomjazik, megéhezik, vagy csak kicsit kiszakadna a buliból, tágas kiülős kocsma hangulat várja italpultokkal és változatos ételekkel.

Az új helyszín legizgalmasabb épülete az Átrakodó: ennek a hosszú épületnek a boltívekkel összekötött tereiben olyan művészeti projektek valósulnak meg, melyek mindegyike sajátos, új világba emeli az áthaladókat, hogy végül az elmaradhatatlan KERET-hez érkezzenek. Mert a KERET Ház nem vész el, csak átalakul. A megszokott bungit az Átrakodó betonfalai váltják, a zenei világ kiszélesedik.

“Fontos a helyszín, de ti vagytok a lényeg. A Bánkitó-élmény tőletek az, ami. Mi pedig már alig várjuk, hogy veletek együtt köszöntsük az ismerőst és fedezzük fel az ismeretlent.”

Hasonló cikkek

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy