Kezdőlap » A Rock 50 legendája – újra rockfesztivált rendeznek június 10-én Miskolcon

A Rock 50 legendája – újra rockfesztivált rendeznek június 10-én Miskolcon

by Dávid

Ötven éve rendezték meg a mai napig legendás Diósgyőri popfesztivált Miskolcon a DVTK stadionban. Az egynapos rendezvény délelőtt kezdődött és az akkori magyar könnyűzenei élet seregszemléje volt gyakorlatilag. 1973. június 10-én 20 ezer ember vett részt a rendezvényen – egyes beszámolók szerint 25 ezer, mert ment a seftelés a beengedő személyzet részéről…

Az idei emlékév fő mozzanata szintén június 10-én lesz a Diósgyőri vár mellett, a Lovagi Tornák Terén, illetve az előtte lévő vásártéren és egy, a 2. színpadnak helyet adó elkerített füves területen.

Nem véletlenül használjuk az emlékév kifejezést, ugyanis a 1973-2023-hoz kapcsolódó programsor már januárban elindult Miskolcon egy rockfotó kiállítással, június 9-én a városházán lesz egy magyar fesztiválokra fókuszáló fotókiállítás is, illetve aznap egy külsősök részére is látogatható szakmai konferencia, több neves előadóval – itt a magyar fesztiválok történetét/evolúcióját fogják körbejárni a szakemberek. /Külsős látogatók részére regisztrációs jegyekkel lesz elérhető a konferencia./

Az év még több kapcsolódó rendezvényt tartogat a nagyközönségnek, egyelőre ennyi publikus. A Rockinform, mint a rendezvény médiatámogatója rendszeresen hírt ad majd a történésekről.

A fesztivált szervező Miskolci Kulturális Központ március elején adta közre a fellépők névsorát, amit nemrég bővítettek a helyi zenekarok sorával és néhány exclusive vendéggel.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

Helyszín: Miskolc, Lovagi Tornák Tere /és kapcsolódó helyszínei/

Időpont: 2023. június 10.

A rendezvény már kora délután elindul a Kisszínpad műsorával, ahol az első etapban a ’70-es évek dalai csendülnek föl:

13.30 Miskolci Illés EmlékZenekar

14.30 Mini Art-űr + Papp Gyula /Mini, Skorpió, Dinamit stb./, Horváth Balázs/Bíborszél/

/Török Ádám emlékműsor/

A Nagyszínpad műsora a két, 1973-at megidéző formáció koncertje után 16 órától indul el:

Ivan and the Parazol

godfater. – Tátrai Tibor zenekara

Péterfy Bori Love Band

P.Mobil + Tunyogi Bernadett, Tolcsvay Béla

Zenevonat + Karácsony János, Solti János

A Zenevonat koncertjét követően az utolsó etap a Kisszínpadon 0 óra 30-tól indul el a Bohemian Betyars koncertjével, ami 2 óra 00-ig tart majd, ami egyben a fesztiválzárás is lesz.

A nagyszínpad átszerelési szüneteiben a kisszínpadon miskolci – vagy miskolci illetőségű- zenekarok kapnak félórás fellépési lehetőséget: Zsaya, Atomic, Tom Lumen, Ritmiklift.

További információk: https://www.facebook.com/events/605417878113413/?active_tab=discussion

Jegyek: https://www.jegy.hu/pfsearch?q=rock+50+fesztiv%C3%A1l

Hasonló cikkek

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy